Gent esperançada

Aquesta setmana hem engegat un nou curs a les escoles de la xarxa Jesuïtes Educació, amb el que comença també una nova edició de les Línies de Força. Es tracta del projecte que cada curs comparteixen els centres educatius de la Companyia de Jesús a Espanya i Portugal, amb un lema comú inspirat en l’espiritualitat ignasiana.

“Gent esperançada” és el lema d’aquest curs, amb la voluntat que aquesta actitud vital impregni tot el que fem. Avui dia ens trobem en un context en el qual predomina la superficialitat. L’objectiu de les Línies de Força és fer visible que el tipus de relacions per les quals apostem dins l’Església tenen a veure amb la profunditat, el servei, el valor de les comunitats locals i la lluita per fer del món un lloc millor. I fer-ho des de la transmissió d’esperança.

La campanya, com ens explica la directora de pastoral de Jesuïtes Educació, Jokiñe Miranda, comença amb la presentació del lema i la seva fonamentació als claustres, i després a tota la comunitat educativa. Al llarg del curs es fan diverses activitats. Es tracta de “posar l’accent en un tret identitari que amari la comunitat educativa durant tot el curs”. De fet, el lema cada any es basa en alguna de les claus de l’espiritualitat ignasiana, extretes dels Exercicis Espirituals, i aquest any se centren en les orientacions que Sant Ignasi ens proposa al final dels Exercicis per a sentir amb l’Església.

La iniciativa de les Línies de Força va néixer l’any 2007. Després d’aquests anys, Jokiñe Miranda en valora el que suposa de treball comú per als diversos centres. “Els materials de Línies de Força constitueixen un veritable element vertebrador del treball pastoral i identitari als nostres centres i formen un camí comú recorregut per les nostres comunitats educatives que ens donen sentit de pertinença però que alhora ajuda a desenvolupar i potenciar les individualitats de cada comunitat educativa”.