Dies de pausa a Taizé

A finals del mes de novembre, 166 alumnes de Batxillerat de diverses escoles de la xarxa Jesuïtes Educació, acompanyats per 13 educadors van viatjar a Taizé, a França, per compartir una experiència de cinc dies amb la comunitat de Taizé.

Van ser uns dies per aturar-se després dels neguits viscuts pels exàmens trimestrals i agafar impuls pel segon trimestre, expliquen a la web de l'escola Jesuïtes Lleida - Col·legi Claver, un dels centres que va participar en aquesta experiència, amb una vintena de nois i noies de segon de batxillerat acompanyats pel Lluís Argila, jesuïta i professor de l'escola. 

L’experiència se centrava a compartir cinc dies amb els germans de la Comunitat de Taizé (comunitat ecumènica situada prop de Lió). Una proposta que suposa un repte per a l'alumnat i el convida a descobrir qui és, més enllà del que fa. 

Durant aquests dies el grup de nois i noies de les escoles de Jesuïtes Educació van tenir l’oportunitat de participar a diverses dinàmiques d'interioritat i a les pregàries comunitàries on, al so dels càntics tan reconeguts arreu del món, van poder fer el necessari silenci per estar a l’escolta de l'interior.

"Tot això ho vam viure en un ambient de comunitat i fraternitat", expliquen. Cal destacar el fet de ser una experiència compartida entre alumnes de les diverses escoles de la xarxa, que va permetre fer coneixença i comunitat intercol·legial. 

Aquesta proposta suposa un repte per a l’alumnat perquè el porta a descobrir qui és, més enllà del que fa, donant-li possibilitats perquè vagi creixent des de l’interior però també perquè li proposa una fe cristiana actualitzada, una fe que comença en (amb, per) la trobada personal amb Jesús i genera el desig de formar part de la construcció d’un món més fratern i en harmonia amb la natura.

Aquesta és una de les anomenades experiències de sentit que proposa Jesuïtes Educació. D'acord amb l'educació integral que cerquem, establim connexions entre els coneixements, els escenaris d’aprenentatge i les experiències que fomenten processos de creixement humà i espiritual.

Font i imatge: Jesuïtes Lleida i Jesuïtes Educació