Una crida a l'impuls del pontencial de la xarxa mundial d'Antics Alumnes

Diumenge passat 17 de juliol va finalitzar el X Congrés de la WUJA (World Union Jesuit Alumni), que s'ha celebrat al Col·legi Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi de Barcelona.

Durant cinc dies, els representants de gran part de les federacions d'antics alumnes de col·legis i universitats de la Companyia de Jesús han reflexionat plegats sobre diversos temes. Un dels punts clau ha estat la invitació a prendre consciència de l'enorme potencial que pot desplegar una xarxa mundial d'aquestes característiques.

També s'ha volgut impulsar la participació dels més joves, amb activitats específiques i una trobada especial amb el Pare General, Arturo Sosa SJ.

Francesc Guarner presidirà la Unió Mundial d'Antics Alumnes els propers anys

A l'inici del Congrés es va celebrar l'Assemblea de la WUJA, en què l'espanyol Francesc Guarner, que precisament ha liderat l'organització d'aquest esdeveniment, va prendre el relleu a la presidència d'aquesta institució. En el discurs de comiat, el president sortint, Alain Deneef, va recordar que “en diferents moments de la nostra vida, hi pot haver un paper a exercir al costat dels jesuïtes, segons les nostres possibilitats, la nostra experiència, les nostres necessitats i certament el nostre desig”.

Justament el Pare General, Arturo Sosa, SJ, havia llançat també aquesta invitació en el discurs d'obertura del congrés i animava a unir-se amb passió, creativitat, energia i identitat pròpia a la missió de reconciliació i justícia que l'Església li ha confiat a la Companyia de Jesús avui”.

En aquesta línia, es van acordar nou resolucions que insten el nou equip de govern de la WUJA a treballar per una unió més activa de les federacions i un treball més estret amb la missió de la Companyia de Jesús i l'Església.

Durant els dies que es va desenvolupar el congrés es va poder reflexionar sobre el paper de la dona a l'Església, els migrants o l'ecologia, entre molts altres temes. També es van desenvolupar línies de treball que han de servir per fomentar la inclusió de les persones vulnerables als diferents contextos mundials, en col·laboració amb la Companyia de Jesús i les seves Preferències Apostòliques.

Més informació sobre el desenvolupament del Congrés en aquest enllaç.