Setmana Ignasiana a les escoles de Jesuïtes Educació

Les 8 escoles de la xarxa Jesuïtes Educació celebren del 13 al 17 de març la Setmana Ignasiana, amb diferents actes dedicats a conèixer la figura de sant Ignasi.

Sota el lema “Cridats a viure amb els altres”, alumnat i comunitat educativa fan seva la invitació d’Ignasi de fer el que ell va viure a Manresa: canviar la mirada per veure totes les coses diferents i comprendre com Déu ens estima i ens demana servir sempre a tots creant un futur esperançador.

En el pregó que ha obert els actes de la setmana, aquest dilluns, s'ha recordat que Ignasi de Loiola era “un home actiu, lluitador, fràgil i fort alhora, ferm, amb un caràcter imparable; capaç de mobilitzar als altres; atent al seu món; un home molt pràctic; coneixedor de les persones i infatigable cercador de Déu”.

A totes les escoles es fan activitats al llarg de la setmana, adaptades a cada nivell educatiu. Malgrat que Sant Ignasi de Loiola se celebra el 31 de juliol, des de fa uns anys, les escoles de la Companyia de Jesús han fixat al mes de març la celebració d'aquestes jornades ignasianes, que es fan al voltant de l'aniversari de la canonització del sant, el 12 de març.