Migra Studium fa propostes per avançar en l'acollida, drets i convivència

La Fundació Migra Studium, entitat del sector social de la Companyia de Jesús a Catalunya, i que forma part de la xarxa del Servei Jesuïta a Migrants d'Espanya, acaba de fer públiques les propostes en matèria d'acollida, exercici de drets i convivència, que adreça a les formacions polítiques que es presenten a les eleccions al Parlament de Catalunya que tindran lloc el proper 12 de maig. 

Les propostes centrades en l’acollida posen el focus en la realitat de les persones que acompanya Migra Studium i tenen a veure amb possibilitar els processos d’arrelament, afavorint l’assoliment dels requisits bàsics per fer-los efectius i garantir l’accés als drets bàsics.

En l’àmbit de l’antiracisme l'entitat apunta a la necessitat d’erradicar qualsevol mena de discriminació. I en l’àmbit de la diversitat, a la possibilitat de treballar per la convivència i la construcció d’un nosaltres que inclogui a totes les persones que viuen al territori.

Creiem que Catalunya ha de ser un territori on l’acollida, l’exercici de drets i la convivència estiguin garantides per a totes les persones, per això, necessitem polítiques proactives i creatives per incloure, defensar i protegir a tothom, en especial a qui la llei d’estrangeria exclou. 

En el document, Migra Studium exigeix polítiques proactives i creatives per incloure i protegir a tothom, la qual cosa és inherent a l’acció del govern. L'entitat considera que, en el cas de la Generalitat de Catalunya, això té a veure tant amb desenvolupar accions en els seus àmbits competencials, com també amb la coordinació del conjunt de les administracions públiques catalanes, així com amb la incidència a l’estat espanyol, per a fer efectiva la regularització de les persones migrants en situació d’irregularitat administrativa i derogar l'actual llei d'estrangeria.

L'entitat formula aquestes propostes fruit del seu treball des de fa més de vint anys en l'acompanyament quotidià a persones migrants a Barcelona, especialment aquelles que es troben en situació d'irregularitat administrativa, acompanyant-les en el camí cap a la regularització. L’any 2023, més de 1200 persones van participar en projectes d’acollida i formació, assessorament jurídic, acompanyament residencial o visites al CIE de la Zona Franca i, quasi 4000 persones en accions educatives i de sensibilització.

Podeu consultar el detall de les propostes descarregant el document aquí