L’escola d’alfabetització Rakenaà celebra el seu 10è aniversari

L'Escola d’Alfabetització ‘Rakenaà’ ha fet 10 anys i ho ha celebrat aquest dimecres amb un acte a la Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida, on es duu a terme l'alfabetització. Hi han participat més de 120 persones.

Durant aquests deu anys l’escola ha comptat amb la col·laboració de més de 100 voluntaris i voluntàries que s’encarreguen d’ensenyar el català i el castellà als alumnes. D’aquesta manera, es pot afirmar que s’ha ajudat a conèixer o aprendre l’idioma a més de 2000 alumnes procedents de fins a 30 nacionalitats diferents.

L’esdeveniment també ha coincidit amb el tancament del curs i per tant, la majoria dels assistents han estat alumnes i voluntaris de l’escola. Durant la jornada s’han pogut veure diferents tipus de participacions com els testimonis dels alumnes i professors, actuacions de música en directe o bé la xerrada “Som més que una escola” per part de Joan Viñas, també voluntari de l’escola.

Alguns dels participants han remarcat el valor de Rakenaà com a espai d’inclusió i convivència, i que, per tant aquesta és més que una escola de llengua.

La celebració dels deu anys ha estat també un homenatge al P. Ramon Ribas, ànima fundadora del projecte

Un dels moments més emotius ha estat el lliurament del llibre commemoratiu del 10è aniversari al Pare Ramon Ribas, un regal elaborat pels alumnes i professors on han incorporat les seves dedicatòries i agraïments.

La celebració dels deu anys ha estat un homenatge encobert al Pare Ramon Ribas, ànima fundadora del projecte, que ha passat la direcció de l’escola al Francesc Alamon.

En acabar l’acte s’ha fet un piscolabis, aquest ha estat possible gràcies a la col·laboració de totes les i els alumnes de l’escola que han portat dolços típics dels seus països d’origen.