Les escoles de Jesuïtes Educació celebren un any més la seva diada ignasiana

Amb el lema #CONFIAR, aquest dimarts 10 de març les escoles de la xarxa Jesuïtes Educació han celebrat la diada de Sant Ignasi, una jornada en què els centres educatius de la Companyia de Jesús a Catalunya aprofiten per aprofundir en el coneixement de la figura d'Ignasi de Loiola, durant la setmana de l'aniversari de la seva canonització, el 12 de març.

El lema d’enguany, Ignasi ens ensenya a en tot estimar i servir #CONFIAR, ha estat una invitació al compromís amb les persones, la justícia i la dignitat. Una forma d'explicitar que "eduquem per dirigir el món cap a un sentit de major responsabilitat mútua i de solidaritat, acceptant les diferències culturals".

La diada de Sant Ignasi és una festa per a la comunitat educativa de les nostres escoles: alumnat, educadors i educadores, i famílies, que participen en activitats diverses com jocs, gimcanes, sortides, tallers, contes, berenars, xocolatades... tot un seguit d’activitats amb les que Jesuïtes Educació vol "agrair el camí que fem junts amb els nens i nenes, nois i noies, acompanyant-los en el recorregut per construir els seus somnis, promoure la justícia social i contribuir a la humanització del món, amb gratitud i esperança".

En el pregó que obre la jornada es recordava que "després de molts anys, l’aventura d’Ignasi segueix i el seu esperit anima moltes escoles d’arreu del món on nenes i nens, noies i nois treballen per ser persones capaces de fer un món en què tothom visqui en plenitud".

El programa del dia de Sant Ignasi inclou activitats adaptades a cada edat. Els més petits ho fan a través de contes, música o titelles. Els nens i nenes de P5 de les diferents escoles de la xarxa s'han trobat a l'escola Jesuïtes Sarrià per participar tots junts en activitats lúdiques i festives, amb dansa, música i joc. Els més grans han pariticipat en gincanes, xerrades, representacions de teatre, la ruta ignasiana per Barcelona o caminades a llocs ignasians com Montserrat, Manresa o Verdú. També han pogut conèixer el testimoni de jesuïtes o la tasca de les diverses institucions de la Companyia de Jesús. 

Podeu veure un recull d'imatges i de les activitats que es realitzen durant el dia a les escoles a #DiadeSantIgnasi