La crida a una conversió ecològica integral es manifesta en la dimensió espiritual, en l’estil de vida i en la mobilització cap a un món més sostenible

“La crida a una conversió ecològica integral neix en l’àmbit individual i es manifesta en la dimensió espiritual, en l’estil de vida i en la mobilització cap a un món més sostenible". Són paraules de Maria del Carme Llasat, catedràtica de Física de l'Atmosfera a la Universitat de Barcelona i membre del grup d'ètica i sostenibilitat de Cristianisme i Justícia. 

Llasat ha estat l'encarregada aquest any d'impartir la lliçó inaugural del curs 2022-23 a la Universitat Ramon Llull, en un acte que ha acollit l'IQS. Experta en l'estudi del canvi climàtic i les seves conseqüències, ha reflexionat sobre els estralls del canvi climàtic i el desenvolupament sostenible. “És la nostra obligació. Perquè si d’una cosa sembla que no som conscients és que en aquest segle XXI el coneixement que tenim de les conseqüències de les nostres accions sobre la natura, el clima i el món, no l’havíem tingut abans”.

Sobre el paper de la universitat en aquest context, la catedràtica ha explicat que la situació actual requereix respostes audaces que sintetitzin el coneixement i saviesa del professorat amb la inquietud i esperit d’innovació dels i les estudiants, afavorit per una bona governança. 

Font i imatge: Universitat Ramon Llull