Inauguració de curs a Cristianisme i Justícia, amb Imanol Zubero

El divendres 27 d'octubre tindrà lloc l'acte acadèmic d'obertura de curs a Cristianisme i Justícia. En aquesta ocasió, el ponent encarregat de fer la conferència inaugural serà el sociòleg Imanol Zubero, que pronunciarà una xerrada amb el títol Contra la “necronomia”: necessitat i possibilitats d’una economia al servei de la vida.

Imanol Zubero és doctor en Sociologia i diplomat en Teologia per la Universitat de Deusto. És professor de Sociologia a la Universitat del País Basc (UPV-EHU). Autor de nombrosos articles i llibres, s’ha ocupat de qüestions com el sindicalisme, els moviments socials, la violència i la política al País Basc, o el canvi tecnològic, entre d’altres. 

Zubero parlarà del capitalisme com un sistema objectivament incompatible amb la vida, que en el seu funcionament, acaba amb la vida (ecocidi, genocidis colonials, guerres), la malmet greument (pèrdua de sentit, explotació laboral, crisi de salut mental) o la perverteix (consumisme, banalització de l’existència). Però el ponent abordarà també les possibilitats per a construir una economia al servei de la vida. 

D'aquesta manera, l'acte inaugural serà punt de partida per a la reflexió a l'entorn d'un dels temes en els que vol posar atenció al llarg d'aquest curs el centre d'estudis Cristianisme i Justícia: 10 anys després de la publicació de l’exhortació apostòlica Evangelii Gaudium, en la que Francesc definia el sistema econòmic actual com una economia que mata, volem aprofundir en aquesta crítica des d’una mirada renovada i esperançadora. Com és habitual, l’acte que inaugura el curs acadèmic servirà també per presentar les línies de reflexió i la programació del centre. 

Aquest acte tindrà lloc el proper 27 d’octubre a les 19:00h a l'Església del Sagrat Cor (c/ Casp, 27 de Barcelona). L'entrada és lliure i no requereix inscripció prèvia. També es podrà seguir a través de l'emissió en streaming.

Més informació a Cristianisme i Justícia