Diada ignasiana a les escoles, amb el lema "Un foc que encén altres focs"

Les escoles de la xarxa Jesuïtes Educació han celebrat aquest dimarts 9 de març el Dia de Sant Ignasi, la festa que aplega les comunitats educatives de les nostres escoles al voltant del nostre patró, Ignasi de Loiola. Ha estat la desena edició d’aquesta festa, amb la que es vol celebrar l’herència d’Ignasi de Loiola i dels jesuïtes, amb la seva aposta ferma i decidida per l’educació.

Sota el lema “Un foc que encén altres focs” alumnat, educadors i educadores han rebut la invitació d’Ignasi de posar especial atenció al món que ens envolta, apreciant la diversitat de la seva gent, el contrast de situacions i les desigualtats entre uns i altres, per tal d’esdevenir un foc que, acollint els altres al recer de la seva escalfor, ens permeti cocrear un futur esperançador.

Les activitats de trobada entre alumnat de diferents centres de la xarxa o les visites a centres de la Companyia de Jesús que habitualment es fan en aquesta diada no s’han pogut realitzar aquesta vegada però sí que s’han programat connexions per videoconferència per compartir alguns moments i experiències del dia. De fet, la jornada ha començat amb un gest comú, la connexió conjunta de les vuit escoles que integren la xarxa com a punt de partida de la Diada.

L’alumnat ha realitzat activitats adaptades a cada franja d’edat que permeten conèixer la figura de Sant Ignasi de Loiola i el seu llegat, així com la tasca que porta a terme avui la Companyia de Jesús arreu del món.

Tot i que la festivitat de Sant Ignasi de Loiola se celebra el 31 de juliol, la diada ignasiana a les escoles de la Companyia de Jesús es celebra cada any el mes de març, al voltant de la data del 12 de març, quan es commemora l'aniversari de la canonització d'Ignasi de Loiola.