Daniel Traça, nou director general d'ESADE a partir de setembre

El Patronat de la Fundació Esade ha anunciat aquesta setmana el nomenament del Dr. Daniel Traça com a director general d’Esade, centre universitari que forma part de la xarxa d'universitats de la Companyia de Jesús (UNIJES). El seu mandat s'iniciarà el setembre de 2024.

Daniel Traça és doctor i màster en Economia per la Universitat de Columbia (Nova York) i llicenciat en la mateixa matèria per la Nova School of Business and Economics (Lisboa), de la qual ha estat degà entre els anys 2015 i 2022 i n'és actualment professor. 

"Estem convençuts que l’experiència internacional de Traça, els seus coneixements i el seu compromís amb l’impacte que tenim les institucions acadèmiques en la transformació de la societat i de les organitzacions impulsaran el propòsit d’Esade i la generació de futurs líders, reconeguts per la seva gran professionalitat, pel seu esperit emprenedor i per una gran qualitat humana”, ha afirmat Jaume Guardiola, president del Patronat de la Fundació Esade.

El Patronat és l'òrgan superior de govern i representació de la Fundació Esade i funciona en un marc de col·laboració entre la Companyia de Jesús i la societat civil. El nomenament de Daniel Traça va tenir lloc a la sessió del passat 19 de febrer i compta amb l'aprovació del Superior Provincial de la Companyia de Jesús. 

Traça es declara apassionat de la gestió d’institucions d’educació superior, amb l’afany d’impactar en la societat a través de la recerca i del desenvolupament del talent, i ens comparteix el següent: “Afronto el meu nomenament amb la voluntat de treballar amb tots els membres de la comunitat d’Esade i amb l'objectiu de reforçar el gran llegat que heu creat. Confio en contribuir a potenciar el reconeixement per l’excel·lència acadèmica que ja ostenta avui l'escola, així com la nostra aposta per la innovació i el compromís a favor de l’impacte social: tres atributs intrínsecs a l’evolució d’Esade des de la seva fundació.” 

Traça és, a més, professor visitant d’INSEAD a França i a Singapur, on també ha estat professor adjunt. Anteriorment, va ocupar la Càtedra Marie et Alain Philippson de Gestió per al Desenvolupament Humà Sostenible de la Solvay Brussels School, on fou vicepresident i director del programa MBA. També ha estat professor visitant de la KDI School of Public Policy and Management, a Seül, i del Geneva Graduate Institute. 

La seva recerca se centra en la confluència entre l’estratègia empresarial i les polítiques públiques, i ha publicat molts articles a revistes acadèmiques internacionals líders en el camp de la globalització i el desenvolupament econòmic. Més enllà de l’acadèmia, ha treballat com a consultor per al Banc Mundial i la Comissió Europea.

Els seus coneixements i la seva experiència resultaran de gran valor per continuar avançant en el compliment de la missió d’Esade des de la formació acadèmica, la investigació de rigor i el debat social.