Celebració virtual conjunta de final de curs de la xarxa Jesuïtes Educació

Les 8 escoles de la xarxa Jesuïtes Educació han fet una celebració virtual conjunta de final de curs aquest dimecres 3 de juny. Ha estat un moment de trobada, d’agraïment i de seguir cuidant la cultura de la confiança, en línia amb el que ha estat el lema de curs de les escoles jesuïtes: #confiar.

Un lema i una actitud que s’ha fet encara més necessària amb la crisi sanitària de la COVID-19 que ha marcat aquest final de curs.

La celebració s’ha fet a través de la retransmissió en directe al canal youtube de Jesuïtes Educació de l’Eucaristia que ha presidit el jesuïta Alexis Bueno des de parròquia de Sant Ignasi de Lleida, i que ha comptat amb la participació de diverses persones de les comunitats educatives de les escoles de la xarxa per a les lectures, els cants i les pregàries.

“Estem separats i distanciats físicament, però units per donar gràcies”, ha dit Alexis Bueno. Això en un final de curs, que com ha recordat el jesuïta, ha estat “estrany, sorprenent i dolorós, amb patiment”.

Ha convidat també a fixar-nos en tantes necessitats i patiments que hem vist i que hi ha encara al nostre món, així com a pregar per les persones que ens han deixat i les seves famílies. I en línia amb la paràbola del bon samarità, ha fet una crida a mirar cap al futur i preguntar-nos què hem de fer ara: “Jesús ens diria estima de tot cor”. La persona que necessita ajuda pot ser qualsevol de nosaltres, i no podem passar de llarg.

Les pregàries s’han fet per part d’alumnes de diferents escoles i han comptat també amb la presència d’alumnes de religió musulmana i hinduista.

En un context d’excepcionalitat, aquesta celebració virtual compartida entre totes les escoles de la xarxa ha estat una oportunitat de sentir-nos comunitat que camina junta.