Bateguem com Ignasi: les escoles celebren la Setmana Ignasiana

Un any més, amb motiu de la celebració de la canonització de Sant Ignasi, que es commemora el 12 de març, les escoles jesuïtes de Catalunya organitzen, al llarg d'aquesta setmana, diverses activitats per conèixer l'espiritualitat ignasiana i la figura de sant Ignasi. 

Aquest any la Setmana Ignasiana té com a lema "Bateguem com Ignasi" i s'obre a les vuit escoles de la xarxa Jesuïtes Educació, amb un pregó que convida alumnat i comunitat educativa a sentir i comprendre com Déu ens estima i ens demana servir sempre a tots creant un futur esperançador, tal com ho va sentir i viure Ignasi de Loiola a Manresa.

Durant tota la setmana es duen a terme diferents activitats, adaptades a cada etapa. Així, per exemple, per als més petits hi ha propostes per conèixer la figura de sant Ignasi a través de contes, titelles, manualitats, música o jocs, entre d'altres. En els darrers cursos de primària i ESO participen a xerrades, caminades, gimcanes, jocs de taula o activitats artístiques. L'alumnat de Batxillerat té l'oportunitat de fer una ruta per la terra del sant jesuïta català Pere Claver, a Verdú, recórrer la Barcelona ignasiana, participar en un recés, o conèixer la tasca d'entitats socials de la Companyia de Jesús a Catalunya, entre d'altres activitats. 

Algunes de les propostes també connectaran infants de les diverses escoles de la xarxa, per participar en una activitats conjuntes.  

La celebració de la Setmana Ignasiana a les escoles serà, aquest any, la prèvia a la trobada de tota la familia ignasiana de Catalunya que tindrà lloc el proper diumenge 17 de març: l’Aplec Ignasià amb el que commemorem els cinc-cents anys de la primera estada d’Ignasi a Barcelona.