Avança la preparació del Congrés Mundial d'Antics Alumnes a Barcelona

Quan falta poc més d'un any perquè Barcelona es converteixi per uns dies a la seu de el Congrés Mundial d'Antics Alumnes de Jesuïtes, i després d'aquests dies de confinament, de reflexió i amb un sentiment especial de solidaritat, els organitzadors de Congrés volen compartir amb tots els antics alumnes, professors, membres i amics de la comunitat ignasiana, un missatge: "els valors ens uneixen, el futur ens mou".

El Congrés ja ha posat en marxa la seva pàgina web www.jesuitsalumnibcn2021.org on les persones interessades trobaran la informació de l'esdeveniment i com participar-hi.

Barcelona 2021 es presenta com un procés de reflexió i de diàleg sobre el valor del col·lectiu de Jesuit Alumni i de les accions a emprendre. L'objectiu és vitalitzar el potencial de la nostra xarxa i poder donar amb això resposta als reptes de la societat actual, convidant a tothom a la participació, a viure la reconciliació ia potenciar conjuntament el valor de la unió i l'acció entre tots els antics alumnes del món i especialment dels joves.

El Congrés Mundial d'Antics Alumnes de Jesuïtes se celebrarà a Barcelona del 14 al 18 de juliol de 2021 i formarà part dels actes de commemoració del 5è Centenari de la conversió de Sant Ignasi, Ignatius 500. El Congrés estarà precedit per un pelegrinatge el dia 13 de juliol des de Montserrat fins a la Cova de Sant Ignasi a Manresa. Serà un moment de trobada per seguir junts els passos del camí que Sant Ignasi va recórrer fa 500 anys.

L'endemà, el Pare General Arturo Sosa SJ participarà en l'obertura de Congrés i dirigirà les seves reflexions sobre els reptes i les accions que tenen davant seu els antics alumnes, en el marc de les Preferències Apostòliques Universals de la Companyia de Jesús. Durant els dies de Congrés s'abordaran les problemàtiques a les que s'enfronta avui la societat i els elements d'ajuda per a la nostra acció i la seva transformació, combinant el coneixement i experiències de ponents de significada rellevància, amb el debat i la interacció dels participants del congrés a tallers de co-creació.

Entre els temes tractats estaran l'ecologia, les migracions, el paper de la dona en la societat i l'Església, la tecnologia, el potencial de les religions en la reconciliació o la innovació social com a eina de transformació social. Tot això, atenent les eines d'acció i transformació com l'educació, l'entorn professional, el desenvolupament social i educatiu de les comunitats vulnerables o la col·laboració i el treball en xarxa.