Cristianisme i Justícia posa en marxa aquesta setmana les activitats del segon trimestre. A partir del dijous 20 de gener i al llarg de les properes setmanes, el centre posa el focus a les diverses formes de relacionar-nos amb Déu a través del curs Com preguen les religions? coordinat per Alícia Guidonet, en col·laboració amb l’Espai Interreligiós de la Fundació Migra Studium.
S’ofereix en modalitat presencial i compta amb membres de diverses tradicions religioses que, al llarg de sis sessions, parlaran de com, al llarg de la història de la humanitat, les diverses tradicions han donat forma al desig de relacionar-nos amb allò que ens transcendeix. L’oració, la meditació o el silenci són clares expressions d’aquest anhel, però n’hi ha d’altres que potser sovint ens passen per alt, ja que aquest vincle es pot donar també a través de la dansa o, fins i tot, en la quotidianitat.
Precisament amb la vista posada als reptes que planteja la diversitat cultural i religiosa, Cristianisme i Justícia planteja una altra de les propostes destacades d’aquest trimestre, en aquest cas, a l’Aula Virtual i en un format que permet una àmplia participació, a partir del 15 de febrer. Es tracta del curs Aprendre a conviure en una societat plural, que té com a punt de partida l’aprenentatge de les entitats del Servei Jesuïta a Migrants. Per això el curs parteix de la realitat i l’experiència, i de les diverses accions que ja s’estan portant a terme per a crear espais de cohesió social. Una proposta, doncs, d’especial interès per a les persones que treballen en l’àmbit educatiu i social, en contextos de diversitat cultural i religiosa.
La connexió entre l’espiritualitat i el compromís social
Al mes de març destaquem dos seminaris que aborden la relació entre l’acció social, l’espiritualitat i la fe cristiana. Per una banda ens acostarem a l’encíclica del papa Francesc Fratelli Tutti amb una mirada social. D’altra banda, el centre ofereix el seminari Espiritualitat i compromís social, en un format participatiu per reflexionar conjuntament sobre la possibilitat de retrobar una espiritualitat que ajudi a viure el nostre temps d’una manera solidària i compromesa, deixant enrere una espiritualitat només evasiva o un compromís social només voluntarista.
La programació inclou més propostes, tant en format presencial com virtual, sobre temes socials i teològics des de la perspectiva fe-justícia que podreu trobar en aquest enllaç. A l’Aula Virtual trobareu una sèrie de cursos que apunten a algunes de les qüestions fonamentals del treball de Cristianisme i Justícia: els pobres en la teologia i l’espiritualitat cristiana, la crisi de les cures, la teologia feminista, l’experiència de Déu en el nostre món, la noviolència, o el coneixement de l’Islam per acostar-se als pilars principals d’aquesta religió, entre d’altres.
Més informació a Cristianisme i Justícia