Parròquia Mare de Déu de Bellvitge

La parròquia Mare de Déu de Bellvitge, abans de constituir-se com a tal, es reunia al voltant de l'Ermita Mare de Déu de Bellvitge i depenia de la Parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida de l’Hospitalet. El 1970, en un barracó, s'erigeix la parròquia i l'Arquebisbat de Barcelona confia l'atenció pastoral a la Companyia de Jesús, que dos anys abans havia posat en marxa el Centre d’Estudis Joan XXIII. En aquests primers anys col·laboren amb els jesuïtes diverses congregacions religioses: les Missioneres del Cor de Maria, el Sagrat Cor i les Josefines. Amb un estil senzill i encarnat en la realitat social, van anar acompanyant els veïns i veïnes que anaven poblant el nou barri de l’Hospitalet.

Serveis que ofereix la parròquia

Ser Església de Jesús ens demana que atenguem diversos aspectes fonamentals de la vida de la nostra comunitat que recollim en aquestes vuit Opcions fonamentals:

1. Espiritualitat: ens inspirem i ens sentim moguts per l'evangeli de Jesús que omple de sentit les nostres vides. Això ho fem amb un tarannà especial, el que ens va deixar Sant Ignasi de Loiola.

2. Al servei del Regne: un Regne que es fa present en les persones del nostre barri i de la nostra societat.

3. Comunió amb l'Església: la nostra Agrupació Interparroquial de Bellvitge i Gornal expressa la nostra comunió amb l'Església local i diocesana. Formem part de l’Arxiprestat de l’Hospitalet Centre (Zona 4).

4. Comunitat de comunitats: som una gran família, amb diversitat de grups, persones i serveis que responen, amb la varietat de dons de l'Esperit, a les diverses necessitats. Caminem agermanats amb les comunitat parroquials veïnes de Sant Joan Evangelista (Bellvitge) i Santa Maria del Gornal (Gornal).

5. Corresponsable: amb espais de participació, sense buscar protagonismes personals, sentint-nos corresponsables del conjunt de la comunitat.

6. Formació cristiana: posant els ulls en Jesús, buscant conèixer-lo més, per estimar-lo més i seguir-millor.

7. Solidària: des de l'evangeli sentim que res humà ens ha de ser aliè. Fraternitat i solidaritat amb els de prop i amb els de lluny. La nostra acció social s’articula a través de la fundació La Vinya (www.fundaciolavinya.org) 

8. Celebració: com a expressió d'una vida agraïda i compartida.

Horaris celebracions

Laborables: a les 20h

Caps de setmana:

- Dissabtes: 19.30h

- Diumenges: 9h, 12h i 20h.

- Festius: 9h, 12h i 20h

Ens trobaràs a... 

Adreça: C/ Ermita, 65

Població: L'Hospitalet de Llobregat

Telèfon: 933 354 744

Correu electrònic: mdbellvitge445@arqbcn.cat

Web: www.bellvitgegornal.org

Facebook: parroquiamarededeudebellvitge