Una resposta conjunta per fer front a les situacions que la pandèmia ha agreujat

Durant aquests darrers mesos diversos projectes de la Companyia de Jesús a Catalunya han rebut el suport de la campanya #Seguimos, una resposta conjunta i integral de la Companyia de Jesús a les persones i col·lectius vulnerables que estan patint de forma més greu les conseqüències de la crisi que ha provocat la pandèmia.

L’objectiu de la campanya és donar suport a projectes de la Companyia de Jesús i les seves entitats, per tal de tenir un major impacte en aquelles situacions que pandèmia de la covid-19 ha agreujat. Són projectes, per exemple, destinats a l’ajuda d’emergència per a cobrir necessitats bàsiques, a garantir l’accés a recursos educatius, o a l’acompanyament psicosocial i la inserció laboral, entre d’altres.

Algunes de les ajudes s’han destinat al programa d’Hospitalitat que porta a terme Migra Studium, per tal de reforçar l’acollida de persones migrants i refugiades que es troben en una situació de vulnerabilitat agreujada per la pandèmia.

D’altra banda, la Fundació la Vinya de l’Hospitalet de Llobregat, el Centre Sant Jaume de Badalona i Arrels Sant Ignasi de Lleida han rebut suport per als programes d’emergència, que comprenen la distribució d’aliments i ajudes per a cobrir necessitats bàsiques. A banda de les entitats del sector social de la Companyia de Jesús, també ha rebut ajuda de la campanya el banc d’aliments de les Clarisses de Manresa.

Combatre l’anomenada bretxa digital i garantir els recursos educatius a totes les famílies és un altre dels fronts en què actua la campanya. De fet, un dels primers projectes que es va impulsar va ser a l’escola Jesuïtes Poble Sec – Sant Pere Claver. Amb el suport de #Seguimos l’escola va impulsar ajudes per a les famílies que s’han trobat amb dificultats per fer front al pagament de les quotes de material i també va implementar el programa "Tots connectats" per permetre que tot l'alumnat tingui accés a dispositius adequats i pugui estar connectat per seguir el seu aprenentatge i rebre acompanyament emocional, en cas de confinament.

La campanya segueix en marxa. Hi podeu col·laborar en aquest enllaç.