Un miler de persones a la cursa d'Entrecultures contra la violència i la desigualtat de les nenes

Un miler de persones, entre corredors/es i voluntaris/es han participat aquest diumenge 8 de març a una nova edició de la cursa “Corre per una Causa”, que ha tingut lloc al parc agrari del Baix Llobregat i que organitza l'ONG Entrecultures

La cursa, que aquest any ha coincidit amb el Dia Internacional de la Dona, té com a objectiu precisament promoure l'accés a l'educació de les nenes arreu del món i prevenir la violència contra elles, especialment als països en desenvolupament o zones de conflicte, a través de la campanya “La Llum de les Nenes” (www.laluzdelasninas.org).

L'encarregada de donar la sortida a la cursa va ser la nedadora de sincronitzada i medallista olímpica Gemma Mengual, que ha volgut donar suport a aquesta causa. 

Aquesta iniciativa atén nenes i adolescents que han patit violència o que viuen en contextos durs, en els quals estan exposades al matrimoni forçós, la violència de gènere, el refugi i el desplaçament, la mutilació genital o la violència sexual. Els fons recaptats a la cursa es destinaran a donar suport a més de 8000 nenes, per què deixin de patir desigualtats i puguin estar protegides enfront de la violència. 

“Corre per una Causa” és el circuit de curses solidàries més gran d’Espanya, ja que cada any s’organitza a més d'una desena de ciutats i aplega prop de 20.000 persones. Es dirigeix sobretot a un públic familiar associat al món educatiu (joves, nens i nenes de col·legis i instituts, pares i mares), així com corredors aficionats i grups d’empreses. Per això, els circuits s'adapten a diferents edats i nivells de dificultat.

Més informació: https://www.laluzdelasninas.org/