Últims vots de Raúl Saiz a Barcelona

Raúl Saiz pronunciava els seus últims vots a la Companyia de Jesús el passat diumenge 5 de novembre a l’església dels jesuïtes del carrer Casp de Barcelona. Va ser en el marc de l'eucaristia familiar dels diumenges. 

El delegat dels Jesuïtes a Catalunya, Pau Vidal, va ser l’encarregat de rebre els vots. Van voler acompanyar al Raúl els seus pares, vinguts de Cantàbria, on va néixer i créixer, i diversos companys jesuïtes de tota la Província. La celebració va ser un moment de gran alegria, de sentir que s'enforteix el cos de la Companyia de Jesús amb la incorporació definitiva d'un nou germà. “Després de 19 anys de jesuïta, la meitat de la meva vida, de successius destins amb les seves missions, faig els últims vots, agraït d’incorporar-me plenament com a col·laborador de la missió del Senyor a la família ignasiana”, deia ell mateix.

En pronunciar els últims vots, els jesuïtes confirmen i renoven la promesa realitzada en el moment d’entrar a la Companyia de Jesús. Un cop el jesuïta ha completat les diverses etapes de la seva formació i després d’un temps de ministeri actiu, fa professió pública i definitiva dels "últims vots" en la Companyia de Jesús. 

Raúl Saiz, nascut el 1985, va ser antic alumne del col·legi Kostka de Santander. Va entrar a la Companyia de Jesús l’any 2004 i va fer el noviciat a Saragossa. Va estudiar la Filosofia a Salamanca i va desenvolupar l’etapa del Magisteri com a professor de Filosofia i Ètica al centre SAFA d’Úbeda. Posteriorment, a la Universitat de Comillas, a Madrid, va fer la Teologia. Els estudis d’especialització els va realitzar a Boston, compaginant-ho amb el treball pastoral en una parròquia, una experiència, explica, que va ser de gran aprenentatge. Es va ordenar diaca el 2015 i un anys després, el 2016, sacerdot. Ara ha pronunciat els últims vots a la Companyia de Jesús a Barcelona, ciutat en la es troba preparant la seva tesi doctoral en psicologia de l’Educació a la Universitat de Barcelona i treballant per al sector d’Universitats de la Companyia de Jesús, en l’àmbit de la formació en identitat i missió. 

Els jesuïtes, cada vegada que un company pronuncia els seus vots, interiorment els tornen a realitzar. És una ocasió d’agraïment per la vida i la vocació del Raúl, la generositat dels seus pares i per tants testimonis i referents que han acompanyat el seu camí fins aquest moment de plenitud que són els vots.