Trobada del JELL - Jesuïtes Educació en el Lleure a Verdú

El passat cap de setmana s'han trobat a Verdú (Lleida) els i les responsables i alguns monitors i monitores dels nou centres d'esplai de la Companyia de Jesús a Catalunya.
 
En total, es van trobar 21 persones amb un doble objectiu. En primer lloc, compartir un espai de pregària que va estar guiat pel jesuïta Roger Torres i que va partir de la imatge de l'ametller florit, tan comú a la comarca de l'Urgell que va acollir la trobada.
 
Treballar el transcendent amb estil ignasià
 
El segon objectiu era donar un impuls al document que s'està redactant conjuntament entre tots els centres sobre el treball del transcendent. Així, el matí del diumenge va ser un espai de reflexió sobre el text, al voltant dels verbs contemplar-servir-agrair.
 
Els centres d'esplai de Catalunya formen un grup anomenat "Jesuïtes - Educació en el Lleure" (Jell) que es va fundar el 2013 i engloba els nou centres d'esplai de la Companyia de Jesús a Catalunya. Prop de mil nens i nenes participen en les activitats d'aquests centres durant l'any, xifra que es dobla a l'estiu. Això és possible gràcies a la tasca de més de 300 monitors i monitores.
 
El treball conjunt entre els diferents centres de la Companyia de Jesús, del qual és exemple aquesta trobada, permet enfortir els vincles, avançar en la millora de la feina o compartir formacions conjuntes.