Reptes per a un món en canvi

En un món cada cop més complex i immers en una crisi multifactorial (climàtica, social, econòmica, de cures, de drets humans, de la democràcia…), les anàlisis que fem de la realitat no poden ser parcials ni caure en llocs comuns o simplicitats.

El centre d'estudis Cristianisme i Justícia presenta a partir del proper mes de gener una proposta formativa que pretén oferir prismes diversos per llegir críticament la realitat que ens envolta, però prenent com a punt de partida la perspectiva fe-cultura-justícia en què s'emmarca la reflexió del centre.

“Què té a veure la fe amb la lluita per eradicar les desigualtats? Què podem aportar com a creients a la transformació i construcció d'un món més just? Quines alternatives i motius d'esperança es poden trobar entre tant de soroll?”

Són qüestions que s'abordaran al llarg de les 12 sessions del curs, que es faran entre l'11 de gener i el 13 de juny, i que seran impartides per persones que compten amb experiència en l'àmbit de les organitzacions socials, la defensa dels drets humans, l¡activisme social o la reflexió teològica.

Coordina el curs Sonia Herrera, cap de l'àrea social de Cristianisme i Justícia, doctora en Comunicació Audiovisual, especialitzada en educomunicació, periodisme de pau i estudis feministes. El programa, amb el tema i el ponent de cada sessió, es pot consultar en aquest enllaç.

És un curs que aborda temàtiques que ocupen la reflexió de Cristianisme i Justícia, però que per primera vegada es recullen en una mateixa proposta formativa en línia, a través de l'aula virtual d'aquest centre d'estudis, facilitant així la participació de les persones interessades. La metodologia consistirà en sessions magistrals per part de cada docent, que també comptaran amb un temps per al diàleg amb l'alumnat. Els participants també tenen un fòrum de debat i un espai de tutoria i tertúlia amb la coordinadora i algunes persones de l'equip docent a meitat i final del curs.

Els continguts i les característiques del curs el fan d'interès per a qualsevol persona que vulgui comptar amb elements per interpretar críticament la realitat del món que ens envolta i reflexionar sobre el compromís en la construcció d'un món més just.

Més informació i inscripcions aquí