Religions d'arreu del món es comprometen a Manresa a combatre el canvi climàtic

El Fòrum Internacional Multireligiós que s'ha celebrat a Manresa, en el marc del projecte Manresa 2022 i coincidint amb el 500 aniversari de l'arribada d'Ignasi de Loiola a aquesta ciutat, ha acabat aquest dimecres 30 de novembre amb la signatura del Pacte Manresa 2022, per part de líders religiosos de tot el món, col·lectius internacionals, autoritats locals i assistents als debats i conferències que han tingut lloc durant quatre dies a la ciutat.

L'alcalde Manresa, Marc Aloy, i la secretària general de Religions for Peace, Azza Karam, s'han compromès a traslladar les propostes i els compromisos d'aquest pacte a altres ciutats, comunitats religioses i organismes nacionals i internacionals.

El document insta a combatre el canvi climàtic global i a crear ciutats sostenibles, justes i inclusives. La seva redacció ha estat resultat del Fòrum, on s'han reunit més de cinquanta líders religiosos i representants de col·lectius de més de 30 països del món, amb l'objectiu de trobar una resposta intergeneracional i multireligiosa a la crisi social i ambiental provocada pel canvi climàtic.

El Centre Internacional d'Espiritualitat de la Cova de Sant Ignasi ha participat en aquesta iniciativa, que justament va començar amb un pelegrinatge dels participants rememorant l'experiència de sant Ignasi, acompanyats pel jesuïta i director del centre, Xavier Melloni. La Cova ha acollit també moments de recolliment i meditació al llarg del Fòrum.

Font i imatges: Manresa 2022