Nova seu del Centre Sant Jaume a Badalona

El Centre Sant Jaume de Badalona, entitat que forma part del sector social de la Companyia de Jesús, ja disposa d’una nova seu. Es va inaugurar el passat mes d’octubre, amb presència de diversos representants d’institucions, empreses i  entitats socials, així com col·laboradors/es de l’entitat.

Ubicat al barri del Gorg a Badalona, el nou edifici és una aposta clara per oferir un espai obert a la població d'aquest barri i de l’entorn proper, on els infants, joves i les seves famí­lies es puguin sentir acompanyants des dels diferents projectes de l’entitat, que atén infants i joves en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social.

La nova seu ha estat dissenyada per l’equip d’arquitectes independents format per Mercè Zazurca, Enrique Corbat, Xavier Botet i Cesar Sánchez. La construcció del conjunt en fusta ha estat una aposta clara per cri­teris de sostenibilitat energètica i mediambiental, innovant en la distri­bució de la temperatura, la llum i la conjugació d’aquests elements amb una estètica càlida, tranquil·la, àmplia i acollidora que reforci la sensació de benestar de les persones, principalment infants, joves i famílies que acudeixen a les ins­tal·lacions, i totes aquelles que hi treballen i col·laboren.

Amb el nou edifici, l’entitat disposa de diverses sales d’intervenció i joc divi­dides en tres plantes, així com una cuina professional. Justament, el Centre Sant Jaume i l’empresa de restauració F. Roca han iniciat programa de col·laboració, que s'inicia un programa de formació especialitzat per a adolescents participants a la Unitat d’Escolarització Compartida UEC Gorg.

La intervenció del Centre Sant Jaume es desenvolupa a la ciutat de Badalona, posant el focus a la zona territorial sud, on es registra un alt índex d’absentisme escolar i de desigualtat. En aquest context, l’acció de l’enti­tat concentra els seus esforços en oferir espais educatius, d’acompanyament, així com de suport a l’educació i l’aprenentatge, tant en acció directa amb els infants i els joves, com amb les seves famílies, en xarxa i coordinació amb el serveis públics d’ensenyament i serveis socials. Durant l’any 2020 el Centre Sant Jaume ha atès més d’un miler de persones.

Coincidint amb la inauguració de la nova seu, el Centre Sant Jaume ha presentat aquest vídeo, en el que mira enrere per recordar els seus orígens. "Gràcies als recursos que ens ofereix aquest nou edifici, les possibilitats són infinites i juntament amb la il·lusió, les ganes i la passió que caracteritzen aquest centre, seguirem fent passos endavant amb el mateix objectiu: acompanyar els infants i famílies en risc d’exclusió social de Badalona", diu l'entitat.