NOLAND, el pais de 44 milions de refugiats i desplaçats

[video:http://youtu.be/Y9_XZfz_-Oo]

Al món hi ha prop de 44 milions de presones refugiades i desplaçades, de les quals, 14 milions viuen en camps de refugiats i la resta, uns 30 milions, són refugiats urbans.

Davant aquesta situació d'injustícia, l'ONG de la Companyia de Jesús Entreculturas ha presentat la campanya "NOLAND", el pais virtual d'aquests 44 milions de persones que s'han vist obligades a sortir forçosament de casa seva, per malviure en altres llocs d'acollida, sense possibilitat d'integració, educació, sanitat i altres serveis bàsics.

Cristina Manzanedo, responsable de Migracions i Desenvolupament d'Entreculturas, recorda que "els refugiats a les ciutats són invisibles, no viuen en tendes, però són el 70% de la població desplaçada". Entreculturas, en treball conjunt amb el Servei Jesuïta als Refugiats, vol ajudar i acompanyar cada dia als desplaçats, tant als camps a les àrees urbanes. Un dels treballs prioritaris és el de l'educació, ja que és la millor eina per combatre la pobresa, donar esperança i protecció, i garantir les possibilitats de canvi.

Entreculturas destaca la importància de l'acolliment de totes aquestes persones. El seu responsable de projectes a l'Àfrica, Pablo Funes, demana "recuperar el valor de l'hospitalitat, amb amplitud de mires", sobretot en els moments que vivim de turbulències econòmiques, ja que la recessió amenaça l'ajuda internacional, que és essencial per a aquest col·lectiu tan vulnerable.

Visiteu: www.noland.eu