Morts per un sistema injust

Arran dels fets tràgics que van tenir lloc fa pocs dies a la plaça Tetuan, que van provocar la mort de quatre persones, dues d'elles infants, les entitats del sector social dels Jesuïtes a Catalunya han fet públic un comunicat en el que denuncien "que la política sigui incapaç de donar una resposta digna, que els diferents nivells de l’Administració es passin la pilota i que ningú s’acabi responsabilitzant de la mort dels exclosos".  

És una denúncia que les entitats fan des de l'experiència i el contacte diari amb persones víctimes d'un sistema injust. 

Per això relaten el testimoni de dos dels casos que atenen, que posen en evidència llacunes i desatencions, i mostren com les situacions de vulnerabilitat s'agreujen mentre les famílies es troben, sovint, atrapades en llimbs administratius. 

"Aquests casos no són aïllats, sinó el dia a dia de moltes persones i, cada vegada més, de moltes famílies. Caldria activar tots els mecanismes de protecció possibles", diu el comunicat de les entitats. "S’han de mobilitzar recursos habitacionals d’urgència, i sobretot s’ha de desburocratitzar tot un sistema de protecció social que allarga aquestes situacions fins que acaba produint-se una tragèdia." 

Llegiu el comunicat de Jesuïtes Social, publicat al blog de Cristianisme i Justícia.