Més de 700 persones a la cursa solidària per l'Amazònia d'Entrecultures Catalunya

​​​​​El passat 3 d'abril va tenir lloc a Cornellà de Llobregat la cursa solidària "Corre per una causa", amb l'objectiu de recollir fons per als projectes de cooperació de les ONG Entrecultures i Alboan a l'Amazònia. A Catalunya la cursa estava organitzada per la delegació d'Entrecultures a Catalunya. 

Aquesta cursa va comptar amb la partició de 700 persones i forma part d'un circuit de curses que s'han fet en les seves diverses modalitats a 24 ciutats espanyoles, sumant més de 16.000 participants. 

L'objectiu d'aquest any ha estat recaptar fons per a la defensa de l'Amazònia i sensibilitzar sobre la situació d'aquest territori ric en biodiversitat i recursos naturals però que pateix diverses amenaces que no només provoquen una degradació ambiental, si no que posen en perill l'existència dels pobles indígenes que l'habiten i també la nostra, ja que més del 20% de l'oxigen que respirem i de l'aigua que consumim té el seu origen a la regió. El que passa a l'Amazònia ens afecta a tots i totes. 

24 ciutats d'Espanya, 8 països i 36 col·legis

En aquesta XI edició s'ha fet la modalitat presencial de la cursa a 10 ciutats espanyoles, però la modalitat virtual ha permès que s'hi sumin curses a moltes altres ciutats, no només a Espanya, si no també a 89 països diferents.  

D'altra banda, 36 col·legis i universitat han participat, treballant les unitats didàctiques proposades i sumant-se al cicuit a la classe d'Educació Física.