Loyola Andalucía s'incorpora a la segona edició del Màster en Espiritualitat Transcultural

[video:https://www.youtube.com/watch?v=ZWUqjSeJemA]

Aquest vídeo presenta l'experiència dels participants en el Màster en Espiritualitat Transcultural, un curs que imparteix la Fundació Vidal i Barraquer de Barcelona (Universitat Ramon Llull) i que, a partir d'aquest setembre ofereix també la Universitat Loyola Andalucía. El Màster s'oferirà conjuntament a Barcelona, Bilbao (Deusto), Madrid (Comillas) i Àvila (Universitat de la Mística). També col•labora l'Escola d'Infermeria de Sant Joan de Déu.

La Fundació Vidal i Barraquer (FVB), institució reconeguda amb la Creu de Sant Jordi 2014, es dedica a la investigació i clínica psicològica i psiquiàtrica. Especialitzada des de la seva creació, ara fa cinquanta anys, en la relació entre psicologia, psicopatologia i espiritualitat. El 2012 inicia el Màster en Espiritualitat Transcultural, que aborda la saviesa de les religions des de la psicologia, la neurociència i altres ciències. El Màster està dirigit pel Dr Jordi Font, psiquiatre, psicoanalista i jesuïta, i el Dr Francesc Grané, coordinador de l'àrea de psicologia i espiritualitat de la FVB.

El Consell Acadèmic està format per Carlos Domínguez (psicòleg), Ramon Echevarría (psiquiatra i psicoanalista), Jaume Flaquer (doctor en teologia i expert en mística islàmica), Josep Maria Lozano (professor del Departament de Ciències Socials d'ESADE), Ramon Maria Nogués (professor de Biologia Evolutiva), Xavier Melloni (teòleg i antropòleg), Joan-Andreu Rocha (teòleg i fenomenòleg de la religió), Javier Sancho (teòleg i carmelita), Juan Martín Velasco (fenomenòleg de la religió) i Vicente Vide (degà de la Facultat Teologia Deusto).

En la seva primera edició el Màster ha tingut alumnes presencials i s'ha seguit a través de videoconferència des d'Andalusia, Bilbao, Itàlia, Corea i Mèxic. El curs acosta la investigació científica i les diferents propostes d'espiritualitat, amb un accent especial en les experiències inefables i l'experiència mística. Ho vol fer creant un diàleg entre les ciències que tenen el seu centre d'estudi en la persona humana (fenomenologia, antropologia evolutiva, neurobiologia, psicoanàlisi contemporània ...), les anomenades ciències dures (física, matemàtica ...), les ciències socials i l'economia, i els diferents itineraris espirituals. També pretén explorar les formes de presència del fet religiós i espiritual en la vida pública de les societats contemporànies.

Per a més informació, consulteu: www.masterespiritualidadtranscultural.com