Les teves paraules, fereixen o acaronen?

Al llarg d’aquesta setmana, les diverses institucions de la Companyia de Jesús arreu d’Espanya, se sumen a la iniciativa impulsada pel Sistema d’Entorn Segur, que cada any proposa dedicar un dia a sensibilitzar i fomentar el bon tracte i la cura en totes les nostres relacions, posant el focus en algun dels aspectes que contribueixen a fer-ho possible. 

En aquesta ocasió, sota el lema "Les teves paraules, fereixen o acaronen?", ens unim per dedicar aquest dia a la reflexió i millora de la comunicació interpersonal. Perquè la manera com ens comuniquem amb les altres persones és una manera de cuidar-les o de fer-los mal.

Des de la infància, la comunicació és inherent als éssers humans, ja que interactuem amb paraules, gestos, mirades i fins i tot amb silencis. I per això destaquem la necessitat de tenir consciència del poder de les paraules i com aquestes poden afectar profundament els altres, tant positiva com negativament, també a les xarxes socials.

Algunes idees senzilles suggereixen com millorar la comunicació: escoltar de manera més atenta, demanar amb claredat quan necessitem alguna cosa, confirmar que l'altra persona ens entén bé i tractar els altres amb respecte. 

Les diverses institucions de la Companyia de Jesús participen en aquesta campanya al llarg d’aquesta setmana amb iniciatives diverses per a visibilitzar i sensibilitzar sobre aquesta qüestió, com cartells, materials digitals, difusió a través de les xarxes socials, o propostes pedagògiques per a treballar amb l’alumnat als centres educatius.