Joves de l'Esplai Sant Ignasi participen a la trobada de joves cristians a Suïssa

Joves de quart d'ESO de l'esplai Sant Ignasi de Lleida han participat aquest mes de desembre en una trobada de joves cristians a Suïssa. 

"Neu, llums, cançons, arbres de Nadal, gavines, belgues, búnquers, xocolata... encara ens ronden pel cap moltes imatges, molts moments únics i tendres. " Són les paraules que fan servir ells mateixos per descriure una experiència de tres dies molt intensos. "Ha estat una experiència que no oblidarem mai". El motiu de la sortida era una trobada dels esplais suïssos anomenada Ranfttreffen que, casualment feia 40 anys, com l’esplai Sant Ignasi.  

Es tracta de la trobada de joves cristians amb més tradició a Suïssa, que arriba a aplegar prop de 1.300 persones per "il·luminar" el camí cap al Nadal. L’activitat en si consistia en fer una caminada nocturna fins a una vall il·luminada amb torxes on es celebrava la missa. Abans d'arribar-hi els participants van fer diferents activitats.

"Encara tenim gravada la imatge del final: la neu suspesa a l’aire caient poc a poc per sobre dels nostres caps, les espelmes i les torxes enceses il·luminant la vetllada", expliquen els joves amb emoció." Vam marxar amb les motxilles plenes d’il·lusió i de capes de roba i al tornar quasi no ens hi cabien tota la pila de bons records que portàvem!"

Els participants han tornat també amb un gran agraïment als joves suïssos que els han acollit, així com al Moviment i a la Federació Internacional de Moviments Juvenils Catòlics per l’organització d’aquestes trobades.

Font: Esplai Sant Ignasi