Jordi Savall oferirà un recorregut musical per la vida de Sant Ignasi, dins del festival Espurnes Barroques

Aquest dimecres 16 de febrer l'Església del Sagrat Cor de Barcelona (Jesuïtes de Casp) ha acollit la presentació de la cinquena edició del Festival Espurnes Barroques, que aquest any compta amb una programació molt vinculada temàticament tant a Manresa com a la figura de Sant Ignasi de Loiola. 

Precisament, com ha explicat l'organització del Festival, el tret de sortida extraodinari serà una producció d’encàrrec a Jordi Savall sobre la figura d’Ignasi de Loiola, que s’estrenarà el 3 d’abril a la Basílica de La Seu de Manresa dins els actes de Manresa 2022, en commemoració de l'estada del Sant a la ciutat fa 500 anys.

Sota el lema Llum Barroca, el festival programarà 20 concerts i una quarentena d'activitats paral·leles, i recorrerà dinou municipis de les comarques del Solsonès, el Bages, la Segarra i l’Anoia que han preservat un important llegat barroc. També es farà per primer cop una actuació a la ciutat de Barcelona, justament a l'Església dels Jesuïtes de Casp que ha acollit la roda de premsa de presentació. 

El lema de l’edició: Llum barroca

El 2022 se celebra el 500 aniversari de l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa. Els 11 mesos que passà a la ciutat foren nuclears per a la seva biografia: hi visqué una profunda transformació personal —marcada per “l’experiència del Cardener”— i en sorgiren els Exercicis Espirituals. La 5a. edició del Festival Espurnes Barroques no podia passar per alt aquest aniversari i les propostes que presenta aquest 2022 fan honor a aquesta efemèride, amb una programació vinculada temàticament tant a Manresa com a Sant Ignasi.

Per això, justament al llarg de quatre caps de setmana, entre el 13 de maig i el 12 de juny, els diumenges a la tarda es reserven per a quatre propostes directament vinculades a la figura de Sant Ignasi i a l’expansió de les missions jesuítiques a Bolívia i a Japó.

Informació extreta del web del Festival Espurnes Barroques, on podeu ampliar la informació, consultar el programa, així com comprar entrades i abonaments: www.espurnesbarroques.cat.