Jesuitas Acústico inicia el 3 de juny a Barcelona una gira de concerts

Jesuitas Acústico, el grup musical format pels quatre músics i jesuïtes Cristóbal Fones (Xile), Jorge Ochoa (Mèxic), David Pantaleón (República Dominicana) i Enric Puiggròs (Espanya), començaran la seva gira ignasiana d’aquest any a Catalunya. A Barcelona els podreu veure el divendres 3 de juny a les 20:30h al Casal Loiola.

El conjunt farà una gira durant la primera quinzena de juny, recorrent diversos llocs de presència i activitat de grups i comunitats de la Companyia de Jesús, on oferiran trobades i concerts, i també enregistraran dos vídeos  musicals, en espais ignasians emblemàtics com la Cova de Manresa o el Santuari de Loiola, gràcies a la col·laboració obtinguda a través de la campanya de crowdfunding que van llançar fa uns mesos a la plataforma gofundme.

Concretament a Catalunya es farà l'enregistrament de "Suscipe", amb una part del Cor Ignatius 500; i al Santuari de Loiola es gravarà la cançó "Nos faltan héroes", composada per Luis Busto i arranjada pel grup Loiola, a partir d'un poema original d'Antonio Ordóñez SJ.

Aquest és un projecte que toca de ple al nucli de l’espiritualitat ignasiana, posant en diàleg món i fe, i trencant fronteres a través del llenguatge de la música. Els integrants de Jesuitas Acústico es van començar a reunir a partir de l’any 2015. Durant la pandèmia van treballar intensament, sumant esforços amb jesuïtes d’arreu del món, amb els que es va fer una gravació conjunta de la pregària de Sant Ignasi. Aquest any han decidit emprendre una trobada i ruta a Espanya, coincidint amb l’any del 500 aniversari de la conversió d’Ignasi i el seu pelegrinatge des de Loiola fins a Manresa, compartint la seva música al llarg d’aquest recorregut, i comunicant l’espiritualitat ignasiana a través de les seves cançons.

Les actuacions de Jesuitas Acústico durant el mes de juny seran al Casal Loiola de Barcelona, el 3 de juny a les 20:30h; al Centre Pignatelli de Saragossa el 5 de juny a les 19:00h; a Jesuitas Maldonado a Madrid, el 8 de juny a les 20:00h; a l'Església del Sagrado Corazón de Valladolid, el 9 de juny a les 21:00h; i a Oviedo el 10 de juny a les 19:00h.

Els seus vídeos els podeu trobar al canal Youtube de Jesuitas Acústico.