He gaudit molt en veure l'estimació mútua entre Ignasi i Manresa

Francesc Riera, jesuïta i autor del llibre Manresa Ignasiana va rebre el passat divendres 18 de novembre a Sallent el Premi P. Ignasi Puig i Simón, en el marc de l'acte de lliurament dels Premis Lacetània de les Arts i la Cultura. 

Amb aquest Premi es reconeix a Francesc Riera la seva trajectòria i dedicació a l'àmbit de la divulgació d'aspectes històrics, espirituals i patrimonials del llegat ignasià a Manresa, dedicació que s'ha fet especialment visible a través de l'obra Manresa Ignasiana, 500 anys. 

Molt agraït, el P. Francesc Riera ha recollit el premi de mans de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, i ha destacat que l'intens treball que ha suposat la redacció d'aquest llibre li ha permès gaudir molt, en veure i constatar l'estimació mútua entre Ignasi i la ciutat de Manresa, al llarg d'aquests 500 anys. 

Francesc Riera i Figueras, nascut a Barcelona el 1942, és jesuïta des del 1959. Llicenciat en Filosofia i Lletres (UB) i en Teologia (FTC), capellà des del 1971, ha estat director de Cristianisme i Justícia i posteriorment superior i director del Centre Internacional d'Espiritualitat Cova Sant Ignasi de Manresa. 

"He gaudit molt en veure l'estimació mútua entre Ignasi i Manresa"

El Premi Pare Ignasi Puig i Simón sobre la Manresa Ignasiana guardona projectes de recerca a l'entorn l'estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa, entre el 1522 i el 1523. Està convocat per l’Ajuntament de Manresa i porta el nom del P. Ignasi Puig, qui fou jesuïta, professor, investigador, savi divulgador dels coneixements científics i autor de diverses publicacions sobre Sant Ignasi de Loiola a Manresa. 

Aquest premi és un dels guardons dels Premis Lacetània de les Arts i la Cultura reconeixen el talent artístic i cultural de la comarca del Bages. Tenen el seu origen l'any 1983 quan la delegació al Bages d'Òmnium Cultural els institueix, juntament amb el Premi Bages de Cultura. Posteriorment es van ampliant en col·laboració amb diverses entitats culturals i s'hi afegeixen guardons. 

Més informació i la resta de guardonats en aquest enllaç.