Formació sobre la segona preferència universal a Bellvitge

Més de 50 persones provinents d’escoles, universitats i centres socials de la Companyia de Jesús a Catalunya, es van trobar a finals del mes de gener a la Parròquia Mare de Déu de Bellvitge per tal de compartir una jornada d’aprofundiment al voltant de la segona preferència universal (PAU) de la Companyia de Jesús: “Caminar al costat de les persones excloses”.

La trobada va començar amb una benvinguda del delegat dels Jesuïtes a Catalunya, Pau Vidal Sas, que va animar les persones participants a respondre a la crida de la segona PAU en els seus llocs de treball i missió. A continuació, en Xavier Alegre, jesuïta i teòleg, va oferir una conferència sobre els fonaments bíblics del treball amb les persones excloses. La María Labernia, directora de la Fundació La Vinya, va aportar un contrapunt social a la mirada teològica. 

Tot seguit, l’Abir Sadri, del Centre Sant Jaume de Badalona, la Lucia Mendoza, de la Fundació Migra Studium, i la Lourdes Joseph, de la Fundació La Vinya, van exposar la realitat que les entitats del Sector Social viuen. La trobada també va permetre a les persones participants la possibilitat de realitzar un itinerari al voltant dels Santuaris urbans, un passeig contemplatiu per diversos espais de Bellvitge, que esdevenen santuaris urbans. 

La tarda va estar dedicada al treball en grups i a l’elaboració de propostes per tal de concretar la segona PAU a les diferents institucions.

Aquesta formació s’emmarca dins dels cursos de formació en Identitat i Missió de la Companyia de Jesús a Espanya, que ofereixen un recorregut formatiu per persones de les obres apostòliques al llarg de tres anys.