"Era foraster i em vau acollir". Aquest és el lema amb el qual s'han trobat aquest dissabte a la tarda una cinquantena de persones que han participat a la vetlla de pregària davant el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona de Franca de Barcelona, per demanar el tancament definitiu del centre.
Convocats per la Fundació Migra Studium, els participants han escoltat relats d'històries de persones que han estat internades al CIE, i per a les quals la vida s'ha vist sobtadament interrompuda. La lectura dels testimonis s'ha acompanyat amb música, silenci i textos de diverses tradicions religioses que parlen de l'acollida i l'hospitalitat.
Malgrat que el CIE de Barcelona es troba temporalmet tancat per obres, Marga García O'Meany, coordinadora del grup de voluntaris de Migra Studium que visita els interns, ha remarcat que "no és un tancament definitiu i el CIE tornarà a obrir". És per això que l'entitat ha volgut mantenir la convocatòria de la vetlla de pregària, que es realitza per segon any consecutiu.
Amb accions com aquesta es vol recordar i denunciar les vulneracions dels drets humans que es produeixen en centres com aquest. L'advocat i col·laborador de Migra Studium Josetxo Ordóñez assenyalava les precàries condicions que existeixen en matèries com "l'atenció sanitària, la comunicació amb l'exterior, la capacitat de defensa jurídica, i fins i tot l'assistència social".
Una de les voluntàries que visiten i acompanyen interns del centre, Susana Bosch, explica que les persones que es troben en un CIE "viuen amb l'angoixa de no saber què passarà, amb la por que en qualsevol moment puguin ser expulsats". Aquesta incertesa és una de les coses que més els angoixa, segons aquesta voluntària.
La convocatòria de Migra Studium ha comptat amb el suport de les entitats Justícia i Pau, la JOC, la Delegació Diocesana de Pastoral Obrera i Cristianisme i Justícia.