Entrevista a Jordi Font, director del nou Màster en Espiritualitat Transcultural

En aquest vídeo realitzat per www.catalunyareligio.cat, Jordi Font i Francesc Grané presenten el nou Màster en Espiritualitat Transcultural de l'Institut Universitari de Salut Mental Vidal i Barraquer (URL).

[video:http://youtu.be/giC2MT_Pv78 width:575]

L'objectiu del Màster és oferir una reflexió interdisciplinària sobre les aportacions actuals de diverses ciències envers la realitat en relació amb els itineraris espirituals i les diferents religions. S'ofereix conjuntament amb la Universitat Pontificia de Comillas, la Universitat de Deusto, la Universitat de la Mística d'Àvila i l'Escola Universitària d'Infermeria Sant Joan de Déu. Una de les seves característiques importants és que es duran a terme pràctiques, a través de la immersió en períodes d’una a quatre setmanes, en comunitats religioses o laiques que tenen com a eix vertebrador de la vida quotidiana l’experiència espiritual, tant en l’àmbit català o espanyol com en l’àmbit internacional, oferint una xarxa de comunitats religioses on els estudiants podran ser acollits per observar i analitzar l’experiència que s’hi viu.

El jesuïta Jordi Font és, juntament amb Francesc Grané, codirector d'aquest Màster. El P. Font és referència en l’estudi de l’experiència religiosa i l’espiritualitat des de l’àmbit de la psicologia, la psiquiatria i la neurociència. Doctor en Medicina, especialitat en psiquiatria i neurobiologia, és fundador de l’Institut Universitari de Salut Mental Vidal i Barraquer. La seva vocació a la medicina va lligada a la voluntat d’aprofundir en el coneixement de la persona en tota la seva complexitat i per això també s’ha interessat per la reflexió sobre la pràctica humana de la medicina i en l’acompanyament personal.

Aquesta nova oferta formativa de la Fundació Vidal i Barraquer s'afegeix al Postgrau en Acompanyament Espiritual, del qual s'inicia ara la cinquena edició i que sorgeix de la necessitat que senten els acompanyants d'una formació que abordi la dimensió tant espiritual com psicològica.