Entitats cristianes rebutgen el clima bèl·lic

Una vintena d'entitats cristianes, entre les quals hi ha diverses institucions vinculades a la Companyia de Jesús a Catalunya com el centre d'estudis Cristianisme i Justícia, el Casal Loiola i les Comunitats de Vida Cristiana a Catalunya (CVX), han fet públic un comunicat per rebutjar el clima bèl·lic que promouen governs i institucions internacionals, recordar les greus conseqüències de les lluites armades, i instar a la societat civil a oposar-se als conflictes armats i exigir la recerca de solucions des de la via no violenta. 

Un posicionament que, tal i com explicita el comunicat, es fa de forma conseqüent amb el missatge evangèlic i des de la responsabilitat i el compromís ètic de les tradicions religioses i espirituals per  contribuir a la pacificació i la resolució dels conflictes des de la No Violència.

Reproduïm a continuació el comunicat: 

Les entitats cristianes signants, conseqüents amb el missatge evangèlic i alineats inequívocament amb la Pau entre tots el pobles, volen manifestar:

1) El rebuig vers el clima bèl·lic que promouen governs i institucions internacionals.
2) La creença ferma en el diàleg i la diplomàcia per solucionar els conflictes.
3) El convenciment que les lluites armades només condueixen a la mort, a la destrucció, la pobresa i la injustícia.
4) Que els actuals conflictes bèl·lics d’Ucraïna i Palestina, entre d’altres, amb gravíssimes violacions del dret internacional, ens exigeixen esforços per a tancar-los, i en cap cas obrir-ne de nous.
5) Que la inversió en armament i la militarització que se’ns proposa com a inevitable, suposarà una greu afectació de les necessitats en salut, educació, acció social i cultura de la ciutadania.
6) La necessitat que la societat civil s’oposi fermament a qualsevol conflicte armat i exigeixi als seus representants la recerca de vies pacificadores.
7) Totes les tradicions espirituals i religioses tenen una responsabilitat i un compromís ètic per contribuir a la pacificació i la resolució dels conflictes per via no violenta.

Trobareu el comunicat i el llistat d'entitats que el signen al web de Justícia i Pau.

Foto de Egor Myznik a Unsplash