“Ens trobem paralitzats per fora, potser, però no per dins”: carta del P. Provincial dels Jesuïtes

El Superior Provincial de la Companyia de Jesús a Espanya, el P. Antonio España SJ ha dirigit una carta a jesuïtes i col·laboradors/es sobre la pandèmia que estem patint.

El P. Provincial agraeix la col·laboració i el sentiment de fraternitat, solidaritat i compassió que s’ha manifestat enmig d’aquesta situació: “En cada missatge o cada trucada, hi ha un interès genuí per altres persones, per les seves famílies, per la salut dels que estan en el “front” sanitari o estratègic, per la continuació de les activitats de forma digital…”.

Des de fa dues setmanes, han canviat totalment les nostres rutines i activitats. Davant d’això, assenyala el P. Provincial que “ens trobem paralitzats per fora, potser, però no per dins” i destaca que “la nostra ànima ignasiana impulsa cadascuna de les activitats que fem per al bé comú, uns en la sanitat, altres en subministraments, altres en producció, altres a l’espera solidària, en l’estudi i la investigació, en l’educació, en l’ajuda puntual, en l’oració silenciosa i imperceptible o en l’eucaristia que ens segueix unint en la distància”.

El Provincial dels Jesuïtes a Espanya també expressa la seva preocupació per la repercusió que la pandèmia pot tenir especialment per als països i per a les persones més vulnerables. Recorda que “les idees del passat basades en enfortir les organitzacions internacionals porten anys de debilitament que ha provocat una tensió més gran entre potències i una inseguretat més gran a escala mundial, que fa mal als més pobres” i fa una crida per què les persones més afectades estiguin “en la nostra mirada, en el nostre cor i en la nostra acció futura “. “Quan comencem a remuntar”, afirma, “seran elles les més danyades i a les que haurem d’acompanyar”.

Podeu llegir la carta sencera en aquest enllaç.