Enric Puiggròs SJ serà el procurador de la Província d'Espanya de la Companyia de Jesús

El delegat dels Jesuïtes a Catalunya, Enric Puiggròs SJ, ha estat escollit aquest diumenge com a procurador de la Provincia d'Espanya. Això vol dir que participarà a la propera Congregació de Procuradors de la Companyia de Jesús, que tindrà lloc a Loiola (Guipúscoa) a partir del 15 de maig de 2023 i que aplega representants de totes les províncies i regions dels Jesuïtes arreu del món. En aquesta reunió haurà de presentar un informe sobre l'estat de la Companyia de Jesús a Espanya. També s'ha escollit un suplent, que ha estat José Ignacio García, actual director de Cristianisme i Justícia.

Enric Puiggròs ha manifestat que acull aquest nomenament amb responsabilitat i també agraïnt el privilegi que representa per l'oportunitat de participar en un esdeveniment que li permetrà conèixer d'una forma més profunda la Companyia universal.  

Nascut a Barcelona el 1974, Enric Puiggròs va entrar a la Companyia de Jesús el 1993, es va ordenar sacerdot el 2006 i va fer els darrers vots com a jesuïta el 2013. És llicenciat en Història i en Teologia i es va especialitzar en pedagogia ignasiana. Els seus àmbits de treball han estat sobretot la pastoral i l'acompanyament de joves. Des de l'any 2020 és delegat de la Plataforma Apostòlica de Catalunya de la Companyia de Jesús. 

L'elecció d'Enric Puiggròs com a procurador s'ha fet durant la Congregació Provincial de la Companyia de Jesús a Espanya, que s'està celebrant aquests dies a Manresa. Aquest encontre va començar el passat divendres 25 de febrer i aplega una seixantena de jesuïtes d'arreu d'Espanya, la gran majoria (40) escollits pels companys a través d'un procés d'elecció, mentre que la resta hi participen per càrrec o nomenament del Provincial. 

A més d'escollir el procurador i el seu substitut per a participar a la propera Congregació de Procuradors, la Congregació Provincial abordarà diversos temes sobre la situació actual i reptes de la Companyia de Jesús a Espanya i al món. 

Podeu llegir les cròniques de la marxa de la Congregació Provincial aquí