El temps lliure en marxa

El passat diumenge 17 de maig es va celebrar a l'escola Jesuïtes Casp de Barcelona la primera trobada de monitors i monitores dels centres d'esplai vinculats a la Companyia de Jesús a Catalunya.

És fruit del treball de dos anys, durant els quals els diferents directors dels centres s'han anat reunint per veure els trets comuns, compartir necessitats i somnis, i que ha donat lloc a la creació de Jesuïtes - Educació en el lleure (JELL), una agrupació natural dels centres d'esplai de la Companyia que volen aprofundir en els seus vincles; avançar en la millora del treball de la fe i la interioritat; comprometre's en la qualitat pedagògica-educativa; compartir formacions comuns pel que fa a la espiritualitat ignasiana; i integrar-se a la vida dels centres en les realitats comunitàries i locals. Una agrupació que no vol fer vida en paral·lel al vincle ja existent de pertinença al Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC).

Jesuïtes - Educación en el lleure agrupa nou centres de 5 ciutats diferents, que atenen a un total de 965 infants durant tot l'any, i fins a 1.925 a l'estiu, gràcies a la tasca de 370 monitors i monitores.

El secret d'unes comunitats cristianes vives

Ser dinamitzadors de les Comunitats Cristianes a les que pertanyen aquests centres (parròquies, col·legis, comunitats cristianes) és una de les seves característiques, tal i com es va presentar a la trobada del passat diumenge. La jornada va servir per a visualitzar la tasca pastoral que aquests nou centres porten realitzant setmanalment. 

Els Centres d'Esplai són centres educatius amb una llarga tradició a Catalunya, i per la seve gènesi estan vinculats als sectors social, educatiu o pastoral. La seva missió és ser agents transformadors de la realitat social, d'aquí que el grup de monitors participés d'una xerrada-taller a càrrec del creatiu Juanjo Fernández, amb el lema "qui forma, transforma”.

L'acte va comptar amb la presència d'Abel Toraño sj, coordinador de l'àrea de Pastoral universitària i de joves adults -PUJA, Llorenç Puig sj, delegat de la PAT de Catalunya, i Enric Puiggròs sj, Promotor de vocacions i Coordinador de la Pastoral Juvenil i Colegial de la zona est.

Per a més informació, visiteu aquest enllaç.