El llegat d'Ignasi de Loiola i la Companyia de Jesús, a la Mostra de Cinema Espiritual

El proper 15 de novembre comença una nova edició de la Mostra de Cinema Espiritual que organitza el departament d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

En aquesta ocasió, coincidint amb la cloenda del 500 aniversari de la conversió de Sant Ignasi de Loiola, la Mostra oferirà diverses pel·lícules relacionades amb la Companyia de Jesús, com Llegaron de Noche, d'Imanol Uribe; Silencio, de Martin Scorsese; o la pel·lícula filipina Ignacio de Loyola. També es podrà veure el documental El Camí Ignasià, de Jordi Roigé, en l'apartat de documentals de producció catalana. 

La temàtica principal que centrarà l'edició d'aquest any serà "Dones, espiritualitat i religions". La Mostra va néixer l'any 2004, impulsada per l'Arquebisbat de Barcelona i el responsable del seu departament de cinema, Mn. Peio Sánchez. A partir de 2014 la Direcció General d'Afers Religiosos n'assumeix l'organització. El seu objectiu és donar a conèixer la diversitat religiosa a través del cinema i afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social a casa nostra.

A l'edició d'enguany es projectaran pel·lícules a 38 sales de cinema de 25 municipis d'arreu de Catalunya. A més, es programen sessions de la Mostra a 9 centres penitenciaris i a 7 centres educatius de justícia juvenil. 

En format virtual, 2 sales virtuals acolliran projeccions de la Mostra: la Sala virtual acontra+ i la Plataforma FilminCat.

Més informació i programa de la Mostra en aquest enllaç i en aquest vídeo, en el que Mn. Peio Sánchez ens presenta aquesta edició de la Mostra.