El Centre Sant Jaume celebra en família els seus 25 anys

El passat dijous 27 d’abril la família del Centre Sant Jaume de la Fundació Carles Blanch va celebrar els seus 25 anys de compromís. 

Més de 200 persones van assistir al Saló d’actes de l’Escola Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi entre voluntariat, patronat, equip professional, infants, joves i famílies de les diferents etapes del Centre Sant Jaume.

Dividit en tres moments: inicis, creixement i futur, cada part de l’acte va comptar amb un petit relat introductori de la Génesis, nena del Centre Sant Jaume, un cant de la Coral de Sant Ignasi i els parlaments d’alguns i algunes de les protagonistes de cada moment.
La primera part va servir, per tant, per recordar els orígens de l’entitat, l’any 1997, de la mà d’un dels principals impulsors de la Fundació, el pare Francesc Xicoy, i de Miquel Garcia, el primer coordinador del Centre Sant Jaume.

La segona part de la gala va girar al voltant del creixement de l’entitat. Els conductors de l’acte, José Manuel Casasnovas, antic patró de la Fundació Carles Blanch, i Núria Arias, treballadora del Centre Sant Jaume, van cridar a l’escenari algunes de les persones, empreses i entitats que van col·laborar primer en la compra de la seu del Centre Sant Jaume i posteriorment en la seva ampliació. És el cas de Maria Àngels Campderrós i el seu fill Jordi Botet, de la Fundació Josep Botet. També van rebre un agraïment especial les Fundacions Matias Gomà, Mercedes Armengou i EDM, l’Obra Social la Caixa, empreses com Velamen, IMCO i Sandrigham, i entitats i serveis com Càritas o Red Mimbre.

Des de la Fundació Pere Tarrés, el seu director adjunt, Rafa Ruiz de Gauna, va recordar que quasi un de cada quatre infants i adolescents a Espanya pateixen pobresa crònica i que un de cada deu viu en pobresa severa a Catalunya.

Dos dels discursos més emotius del vespre els van protagonitzar Maria Dolors Duran, exvoluntària del Centre Sant Jaume, i Marisol Garcia, que va entrar al Centre Obert amb sis anys i que ara hi participa com a mare en el projecte d’Espai Familiar. Totes dues van compartir amb el públic el seu pas per l’entitat com a una experiència vital transformadora.

Carlos Ticó, actual president de la Fundació Carles Blanc, i el seu predecessor, Jaume Boadas, també van tenir ocasió d’explicar la seva relació més personal amb l’entitat. Va tancar l’acte la secretària d’Infància, Joventut i Adolescència de la Generalitat de Catalunya, la senyora Núria Valls, i qui serà el nou provincial d’Espanya de la Companyia de Jesús a partir de juny, el jesuïta Enric Puiggròs.

La vetllada va cloure amb un brindis final de festa, tot i que la majoria de les persones assistents van quedar-se a l’11è Sopar de Llenties Solidàries, un esdeveniment solidari a benefici del Centre Sant Jaume que se celebra als menjadors de l’Escola i que enguany ha comptat amb 507 persones inscrites.

Després de dos anys sense poder celebrar el Sopar de forma presencial, la participació ha crescut en més d’un centenar de persones respecte la última edició i s’han pogut recaptar 19.970 euros que serviran per seguir acompanyant infants, joves i famílies de Badalona en situació de vulnerabilitat social.

Més informació i imatges: al web del Centre Sant Jaume