Centre Baraka: estenent ponts entre Vic i Nador

El mes de novembre ha portat una novetat important per al centre Baraka, de la Delegació Diocesana de Migracions de Nador: per primera vegada quatre professores han viatjat a Espanya per participar en una experiència de formació i intercanvi, convidades per la Universitat de Vic, amb la que el centre manté des de fa temps un acord de col·laboració.

Yamina Bakouli, coordinadora del departament social, Amal El Hammouti, professora d'anglès, Sara Rouchdi, professora d'informàtica, i Naima Ben Aliti, formadora en el programa per a dones i infants, són les quatre professionals que han gaudit d'aquesta visita de quatre dies Amb una atapeïda agenda, han experimentat de primera mà la intervenció social que es duu a terme al Casal Claret de Vic, han rebut sessions de formació a la universitat i han participat a la seva Setmana Internacional del grau a Educació Social ES-MÓN, on també han tingut ocasió de presentar als estudiants la feina educativa i social del Centre Baraka, a més d'algun moment més relaxat per conèixer una mica la ciutat de Vic i Barcelona. 

Durant la visita, la delegació del centre Baraka va ser rebuda pel vicerector de Relacions Internacionals de la UVic-UCC, Josep Bau.

Des del centre Baraka es valora molt positivament aquesta iniciativa, ja que l'intercanvi dexperiències i el coneixement mutu són sempre enriquidors, ajuden a obrir horitzons, desmuntar prejudicis i apropar les persones. El centre agraeix la tasca de tots els que han fet possible aquest viatge, especialment a la Universitat de Vic i al Casal Claret per l'esforç organitzatiu, a l'Ajuntament de la ciutat pel finançament i al Consolat General d'Espanya a Nador, que ha facilitat molt la tramitació dels visats. I per descomptat, a les quatre companyes que s'han animat a participar en aquesta fructífera experiència, que esperem sigui la primera de moltes altres.

El centre de Formació Baraka per a l’orientació, formació i inserció laboral de Nador té com a objectiu principal fomentar l’ocupabilitat dels joves en situació de vulnerabilitat, especialment les dones, a través de la formació professional i altres activitats educatives i culturals. Aquesta iniciativa contribueix a millorar aquest projecte a través de la formació de les persones voluntàries i professionals que hi treballen.

El centre forma part de la Delegació Diocesana de Migracions de Nador, on es troba actualment treballant el nostre company jesuïta Àlvar Sánchez.