Campanya d'emergència per Ucraïna

La situació a Ucraïna continua empitjorant per moments. Gairebé un milió de persones ja han fugit del país per cercar refugi i es preveu que ho facin moltes més. El conflicte a Ucraïna, que va començar l'any 2014, ha anat guanyant tensió i gravetat fins que, el 24 de febrer passat, van començar els atacs, que estan afectant la població civil.

Entreculturas i Alboan, organitzacions de cooperació internacional de la Companyia de Jesús,  juntament amb la Xarxa Xavier, han activat el seu protocol d'emergència. Estan en contacte continu amb el Servei Jesuïta als Refugiats Europa i amb les ONG i les Oficines de Missions de la Companyia de Jesús a Europa per oferir una resposta d'atenció, acollida i acompanyament a la població refugiada als països fronterers amb Ucraïna: Polònia, Romania i Hongria, en una primera línia, i Bòsnia i Hercegovina, Croàcia, Kosovo, Macedònia i Sèrbia, en una segona línia.

A Ucraïna, la Companyia de Jesús ja ha posat a disposició de les persones desplaçades diversos centres i instal·lacions que gestiona a Lviv, Kíev, Khmelnitski i Txernivtsí.

Per accedir a la campanya i col·laborar visiteu el web: emergenciaucraniajesuitas.org/ca/