Arrupe: persones que, en conèixer-les, transformen la teva existència

“Hi ha persones que, en conèixer-les, transformen la teva existència, encara que mai s’hagi pogut produir un encontre”. Per a Enric Puiggròs, delegat dels Jesuïtes a Catalunya, és el cas de Pedro Arrupe, jesuïta que va ser Superior General de la Companyia de Jesús entre 1965 i 1983, personatge clau en la història recent de tota l’Església, i que va protagonitzar un dels episodis més apassionants i difícils de la història contemporània de la Companyia de Jesús, a la segona meitat del segle XX.

Per facilitar l’apropament a aquesta figura a les persones que encara no la coneixen, Enric Puiggròs acaba de publicar “Arrupe. Audacia, amor y fuerza”, un relat àgil i dinàmic que ajudarà al lector a saber qui fou Pedro Arrupe. L'escriptura del llibre ve motivada pel procés de beatificació d'Arrupe i el desig d'acostar la seva figura, sobretot, als joves. 

És una lectura que constitueix també una invitació a seguir aprofundint posteriorment en la vida de Pedro Arrupe a través de les grans i excel·lents biografies que existeixen.

A més, el llibre ofereix, en cada capítol un apartat per a pensar, en el que es proposen algunes preguntes per què el lector pugui fer una lectura més vivencial d’aquest relat.  

Per l’autor, el talant de govern que va imprimir Arrupe al capdavant dels jesuïtes va suposar una invitació a l’audàcia, la valentia i sobretot a l’opció d’estar presents a les fronteres del nostre món, difícils de transitar, una invitació ben actual.

Podeu trobar el llibre en aquest enllaç.