Arrels Sant Ignasi denuncia la manca de polítiques públiques d’habitatge social

Arrels Sant Ignasi, entitat del sector social de la Companyia de Jesús a Catalunya, ha commemorat el dia de les Persones Sense Llar amb una acció conjunta amb Càritas Diocesana de Lleida, la Fundació Jericó, la Fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom (Llars del Seminari), i Sant Joan de Déu Terres de Lleida.

Aquestes entitats han volgut reivindicar un model de prevenció i afrontament del sensellarisme basat en el dret a l’habitatge i en el dret a tenir una comunitat (família, xarxa social propera) on desenvolupar-se com a persona i sortir de l’aïllament social.

Aquest any la Campanya de les Persones Sense Llar fa 30 anys i porta com a lema “Fora de cobertura”. Es vol convidar, tant de forma individual com col·lectiva, a ser una societat acollidora que generi comunitat i vincles afectius on sostenir-nos, a banda de que existeixin unes polítiques públiques que impulsin una protecció social plena, inclusiva i on la persona sigui el centre.

Més de 200 persones s'han reunit el dijous 27 d’octubre a la Plaça Paeria de Lleida per reivindicar que no volem ningú dormint al carrer o sense casa. 

Durant aquest any Arrels Sant Ignasi ha atès 4.373 persones, gairebé 400 més que l’any passat, i ha acollit directament 1.528 persones. D’aquestes, 896 es troben en situació de sense llar i 129 sense sostre (al 2021 eren 81). 

Rosa Majoral, directora d'Arrels Sant Ignasi, ha posat de manifest la manca de Polítiques Públiques d’habitatge social, ja que no hi ha recursos habitacionals o són insuficients. Des de l'entitat es demana constituir una Taula amb tots els agents implicats per abordar el sensellarisme a Lleida. 

Més informació: Arrels Sant Ignasi