[video:https://youtu.be/e1H3O9cPZzo]
Cristianisme i Justícia ha presentat, aquest dilluns 5 d'octubre, els eixos que marcaran la reflexió i treball del centre durant aquest curs. Ho ha fet en el marc de la inauguració del curs, a l'Església dels Jesuïtes del carrer Casp de Barcelona, en un acte que va comptar amb la participació de l'arquebisbe de Tànger, Mons. Santiago Agrelo, i durant el qual es va projectar el vídeo que recull les línies principals en les que treballa el centre.
L'encíclica Laudato Si' serà un dels eixos per a l'equip del centre i es treballarà conjuntament des de l'àrea social i l'àrea teològica. Es tindran en compte, com explica el jesuïta Jaume Flaquer i responsable de l'àrea teològica, tres perspectives presents a l'encíclica: la perspectiva econòmica; la de la justícia i la de l'espiritualitat. Les migracions i l'actual crisi de refugiats també seran presents al llarg del curs. El grup de treball sobre les migracions, se centrarà en analitzar les polítiques sobre entrada i permanència de migrants, amb una especial mirada a la qüestió del refugiats. Per la seva banda, el grup d'actualitat de l'Islam, amb participació de persones de comunitats musulmanes de Catalunya, que aborda la realitat de l'Islam a casa nostra i vol contribuir a fer comprensibles els conceptes bàsics de l'Islam per al conjunt de la societat. Pel què fa a l'economia, aquest curs es posarà el focus en la qüestió dels diners i la fiscalitat, tot cercant quin és l'ensenyament de la doctrina social de l'Església sobre aquests temes i confrontant-ho amb el context actual.
Amb aquests eixos, entre d'altres, l'àrea social, que encapçala Oscar Mateos, "segueix analitzant aquesta realitat complexa, convulsa i canviant" en la que ens trobem. I per traslladar aquesta reflexió a les persones que hi estiguin interessades, el centre organitza, ja en la seva sisena edició, el curs d'Anàlisi de la Realitat Social (CARS), que vol ajudar a interpretar què està passant, generar debat i entreveure possibles alternatives.
L'àrea teològica continuarà amb una de les qüestions que s'estan treballant els darrers anys: el repte de com creure avui. En aquest sentit s'ofereix la quarta edició del curs d'Iniciació Teològica (CIT), amb una síntesi dels fonaments de la fe cristiana des de la perspectiva fe-justícia i en un context de creixent secularització i pluralitat religiosa. També un dels seminaris oberts al públic abordarà la crisi del Déu cristià en la societat contemporània amb la lectura crítica del llibre Déu sense Déu, a càrrec de Josep Cobo.
Podeu trobar el programa amb totes les activitats del curs descarregant aquest PDF o a la pàgina web www.cristianismeijusticia.net