La publicació, aquest dijous, de l’encíclica "Laudato Si" del Papa Francesc suposa una "denúncia profètica de la injustícia social vinculada a la degradació del medi ambient". Així ho ha valorat el jesuïta Jaime Tatay, membre del grup de sostenibilitat i ètica de Cristianisme i Justícia, i expert en aquest tema.
Per a ell, claus de lectura de l'encíclica són, especialment, la "denúncia de la injustícia mediambiental que pateixen els qui no han generat els problemes" i "una proposta per a lluitar contra el malbaratament i adoptar una vida sòbria, honrada i solidària amb els que tenen menys i amb la creació".
També des del mateix grup de sostenibilitat i ètica, Llorenç Puig, delegat dels jesuïtes a Catalunya, coincideix amb Tatay que "el Papa Francesc recorda, per activa i per passiva, la relació entre els problemes socials i ecològics" i que tots dos tenen un mateix origen: la nostra separació del món, la nostra avidesa, la força dels poders econòmics i financers que cerquen els resultats immediats.
Puig destaca que a l'encíclia no hi trobarem propostes tècniques, sinó radicals: "planteja un veritable “itinerari ètic i espiritual” que canviï la nostre manera de veure el món, les relacions amb els altres i amb la natura". Per això parla de “conversió ecològica”. El Papa Francesc ho expressa dient que “tot canvi necessita motivacions i un camí educatiu” que cal seguir a fons.
Podeu llegir l'article sobre l'encíclia "Laudato Si" publicat pel grup d'ètica i sostenibilitat de Cristianisme i Justícia