Verdú va celebrar la festivitat de Sant Pere Claver

La parròquia de Santa Maria de Verdú va acollir un any més la tradicional celebració del dia de Sant Pere Claver, el passat 9 de setembre. Hi van participar jesuïtes d’arreu de Catalunya, que van concelebrar l’Eucaristia amb els sacerdots de l’arxiprestat. És una trobada molt participada i viscuda pels veïns i veïnes del poble, amb una celebració animada pel Cor de la Parròquia.  

L’Eucaristia va ser presidida pel jesuïta Pau Vidal, recentment nomenat delegat dels jesuïtes a Catalunya. En la seva homilia va posar l’accent en el que ens diu avui el testimoniatge de Pere Claver, que fou missioner i defensor dels drets dels negres esclavitzats a l’Amèrica del segle XVII. 

“En temps de Pere Claver, eren els esclaus els que ocupaven l’últim lloc a la societat, avui ben bé podríem dir que ho són els refugiats i els migrants sense papers”, va dir. I animava a seguir treballant compromesos amb els més desfavorits: “Hem de poder treballar dia a dia per a alleujar el sofriment, per a imaginar nous horitzons, per denunciar les situacions d'injustícia i intentar canviar les estructures que condemnen a milions de persones a la pobresa, l'exclusió, i a emprendre viatges migratoris dramàtics i en arribar a Espanya a haver de malviure sense papers”. 

Després de l’Eucaristia es va fer la tradicional processó fins al Santuari de Verdú. La diada de Sant Pere Claver és també ocasió per a la trobada festiva, popular i fraternal al poble de Verdú. 

Si voleu llegir l'homilia sencera, la podeu descarregar aquí.

D'altra banda, coincidint amb aquesta festivitat, l'Associació d'Amics de Sant Pere Claver publica el seu butlletí anual que podeu trobar aquí.