Verdú celebra Sant Pere Claver

La festa de Sant Pere Claver, patró dels jesuïtes de Catalunya, serveix com a tret de sortida del curs per moltes de les activitats i comunitats de la Companyia de Jesús. I com ja és tradicional, un bon nombre d'amics i amigues es van apropar el passat diumenge 9 de setembre a Verdú, la vila natal del sant.

La festa de Sant Pere Claver a Verdú va començar la vigília amb la processó des del Santuari fins a l'Església parroquial. Aquest any la celebració de la vigília va ser presidida pel bisbe de Solsona, Mons. Xavier Novell.  Ja diumenge es va celebrar l'Eucaristia a la Parròquia de Santa Maria de Verdú, presidida pel bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez acompanyat per un grup de preveres de la diòcesi de Solsona i companys jesuïtes.

El bisbe Salvador va fer seves les paraules del Papa Lleó XIII quan va dir que després de Jesucrist, la vida que més el va impactar va ser la de Sant Pere Claver. Mons. Salvador va dirigir-se als verduins i verduines amb el missatge de tenir cura i sentir orgull de compartir els mateixos carrers i espais que van veure néixer Pere Claver.

La manera del sant d’alliberar l’esclau i anunciar a Jesús ha de continuar sent una crida pels cristians d'apropar-nos a alliberar les persones que, de diferents maneres, avui, pateixen l’esclavatge. L'Eucaristia va acabar amb la processó del poble acompanyant la relíquia fins al Santuari de Sant Pere Claver.