Un cor participatiu de 500 cantaires per celebrar l’Any Ignasià a la Sagrada Família

“Sabíem que era possible aplegar aquest número de gent. El que ens ha sorprès és fer-ho en menys d'una setmana. Ha estat una explosió de ganes, de desig de participar, que ens ha sorprès enormement”. Són paraules de l’Enric Puiggròs, delegat dels Jesuïtes de Catalunya.

El passat 2 de novembre es va llançar la convocatòria: formar part d’un cor participatiu de 500 persones, per celebrar, el proper 12 de març a la Sagrada Família, el 500 aniversari de la conversió d’Ignasi de Loiola i del seu pas per Montserrat i Manresa. En menys d’una setmana la convocatòria ja estava pràcticament plena, i en el moment de publicar aquesta notícia quedaven només algunes places per a baixos.

Serà una de les celebracions principals que la Companyia de Jesús a Catalunya convoca amb motiu de l’Any Ignasià. “Poder-ho celebrar tots junts i de forma participativa va donar lloc a la idea del cor “500 veus per a 500 anys”, explica l’Enric Puiggròs, que destaca que “la iniciativa neix del desig de generar un espai participatiu que ens permeti, després d’un temps de força patiment com ha estat la pandèmia, poder dir que la vida s’obre pas, tot i les dificultats”.

I serà en un lloc tan emblemàtic com la Sagrada Família. “No hi ha lloc més adient, també per capacitat, com la Sagrada Família. Ens agradarà poder recordar un esdeveniment únic -500 anys de la conversió d'Ignasi- d'una forma única”. La data del 12 de març coincideix, a més, amb el  400 aniversari de la canonització de Sant Ignasi, i la Companyia de Jesús ho commemora arreu del món.

Però tot i que el lloc imposa, la voluntat és que sigui una celebració participativa, festiva i senzilla. “Tenim una forma de celebrar la fe que implica escoltar diverses veus, que s'obre a la col·laboració de molta gent i que duu la vida a la celebració. L'eucaristia no és altra cosa que celebrar la vida que ens és donada pel Senyor”. 

El cor estarà format per 500 persones de diferents edats i procedències, i mostraran la diversitat de la família ignasiana. Els participants disposaran d’àudios i partitures per preparar les cançons i es convocaran dues trobades d’assaig parcials i un de general.  

Per a les persones que no participin al cor però vulguin assistir a l’Eucaristia, pròximament es farà públic el sistema d'inscripció. 

Més informació en aquest enllaç.